Vuorovaikutus

Rakentavassa vuorovaikutuksessa on 4 askelta:
1. havainto
2. tunne
3. tunteen takana oleva tarve
4. tarpeen muotoilu toimintaehdotukseksi

On energisoivaa ymmärtää asiakkaiden  ja työkavereiden todellisia tarpeita sekä tulla itse autetuksi tärkeissä asioissa.

 

RAKENTAVA VUOROVAIKUTUS

Koulutus pohjautuu psykologi Marshall Rosenbergin luomaan menetelmään Nonviolent Communication, Compassionate Communication. Tunteiden takana on aina perusinhimilliset, meille kaikille luonnolliset tarpeet. Kun ne tulevat ymmärretyiksi on jopa helppoa edetä sellaiseen toimintakulttuuriin, jossa kaikkien tarpeet tulevat kuulluiksi ja tunnistetaan terveelliset rajat. Näin yhteistyön kasvupotentiaali pääsee avautumaan toimivaksi todellisuudeksi.

Menetelmää on käytetty erittäin haastavissa tilanteissa kuten kansainvälisissä poliittisissa neuvotteluissa, jengisodissa, vankiloissa, sovittelussa.

Jo se, että itse ymmärtää mistä omat ärtymykset ja turhaumat kumpuavat auttaa asian muotoilemista toimintaehdotukseksi niin, että toisten on jopa helppoa ymmärtää ja täyttää toiveesi.

Jokainen meistä perimmältään haluaa ilahduttaa ja tehdä toisemme onnelliseksi täyttämällä sellaisia toiveita, jotka ovat meidän mahdollisuuksiemme rajoissa. Tutkimusten mukaan me kaikki teemme sen ilolla.

 

SISÄLTÖ

Käymme kokonaisuuden läpi iloisesti harjoitellen. Teoria aukenee uudella tavalla ja taidot alkavat kehittyä välittömästi. Sisäistämme kaikki neljä keskeistä askelta.

Ryhmä saa koulutuksen jälkeen perusasiat sekä harjoituksia syventääkseen oppimaansa.

 

HINTA

Puolen päivän koulutus 3-4 tuntia 600 € + alv 24 % korkeintaan 24 hengen ryhmälle.

Suuremmat ryhmät ovat myös mahdollisia. Kysy tarjousta!

 

OHJAAJA

Kouluttajana rakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja® Erja Lahdenperä.

 

PAIKKA

Koulutuspaikkana voi olla joko teidän tilanne pääkaupunkiseudulla tai voimme etsiä teidän työryhmällenne sopivaa tilaa Lapinlahden Lähteeltä. Koulutustilan vuokra ei sisälly koulutuksen hintaan.