Uusiutumisen ihme

Tähän aikaan vuodesta luonnossa vanha kuoleutuu, poistuu ja syntyy tilaa uudelle, tuoreelle.

Asioita tapahtuu ilman, että välttämättä huomaamme niitä. Olisiko nyt hyvä hetki antaa tietoiseksi tulemisen vahvistaa prosessia: vanhan luonnollista poistumaa ja tuoreen pääsemistä esiin?

 

Mitä sinä huomaat voivasi jättää taaksesi?

Millaisia esteitä sinulla on ollut sille, että elämäsi ja sinä itse ette ole päässeet kukoistamaan parhaalla mahdollisella tavalla?

1.

Mitkä ovat ne kolme tärkeintä ja ehkä myös kipeintä asiaa, jotka koet olevan jotenkin ei-halutusti. Ne saattavat liittyä turvallisuuteen, terveyteen, asioiden sujumiseen, onnellisuuteen tai siihen, että paras sinussa ei ole päässyt esiin.

2.

Mikä sisäinen asenne, ajatus, tunne, tapa näissä kolmessa asiassa estää sinua toimimasta toisin? Voit käyttää miksi-kysymystä apunasi. Jos huomaat syyllistyväsi tai syyllistäväsi niin kokeile suoraan seuraavaa kysymystä.

3.

Mitä näistä vanhoista esteistä olisit nyt valmis jättämään taaksesi? Asioilla on luonnollinen elinkaarensa. Moni asia, joita olemme ehkä toistaneet myriadeja kertoja voi myös yksinkertaisesti pudota pois.

Minkä huomaat saavan sinussa lisää tilaa?

4.

Mikä on se uusi asenne, ajatus ja tunne, jolla paras, uusi ja tuore pääsee esiin? Mikä sinussa nyt pyrkii valoon?

5.

Miten parhaalla tavalla voit antaa sille tilaa ja ravintoa itsessäsi, elämässäsi?

 

Elä hetki kysymysten kanssa, askel kerrallaan. Anna sen paljastaa luontonsa luonnollisesti. Minkä on aika kuolla sinussa? Minkä on aika herätä, saada tilaa sinussa? Täysin luonnollisesti, melkein kuin itsestään.

 

Minusta tuntuu että veneeni
on juuttunut alhaalla syvyyksissä
jotain suurta vasten.
Eikä mitään tapahdu!

Ei mitään… hiljaisuus… aallot…

Mitään ei tapahdu?

Vai onko kaikki jo tapahtunut,
ja me seisomme hiljaa uudessa elämässä?

 

Juan Ramon Jimenez, Oceans

 

Rakkaudella

Erja Lahdenperä