Mindfulness Heartfulness tuki-illat 10.2.-19.5.2021

helsinki-mindfulness-erja-lahdenpera-tuki-ilta

Meditoimalla ylivireydestä älykkääseen ja tasapainoiseen elämään.

Erjan ohjauksessa saatat huomata, että se on helpompaa kuin luulit.

Mindfulness – Heartfulness tuki-ilta kokeneemmille meditoijille Hietalahdessa 10.2.-19.5.2021 joka toinen keskiviikko klo 18.00-19.30

Koko 8 kerran sarja 160,00 € sis. alv. 24%

Peruslevollisuus ja myötätuntoinen läsnäolo itselle antavat tukea elämän myrskyissä. Niiden avulla löydämme itsestämme ja elämästämme sen vakaan pohjan, johon voimme ankkuroitua. Silloin nousemme hankaluuksistakin kerta toisensa jälkeen ja kasvatamme luottamusta selviytymiskykyymme.

Opimme, että näkökulmaa vaihtaessaan osaa ehkä toimia kokonaan uudella tavalla. Silloin avautuu sellaisia mahdollisuuksia, joita ei tiennyt olevan olemassakaan.

TIIVISTETYSTI

Teemme jokaisen illan alussa tavallisia harjoituksia kuten istumameditaatiota, keho- ja liikemeditaatioita. Ne auttavat mieltämme avartumaan ja oloamme juurtumaan niin, että viimeisessä, vähän erityisemmässä harjoituksessa voimme tutkia elämäämme, ehkä uusia asioita vähän syvällisemminkin. Kun näkökulma vaihtuu saattaa koko asia muuttaa muotoaan ja asiat alkavat loksahdella paikoilleen.

Yhdessä harjoittaminen vahvistaa myös jokaisen omaa harjoitusta. Häiriötkin asettuvat varmemmin kuin yksin meditoidessa.

KORONA-turvallisuus

Otan korkeintaan 8 hengen ryhmän. Isossa 71 m2 salissa pystymme pitämään hyvin turvavälit. Käsidesi löytyy tilastamme.

Kun lisäksi olemme tarkkoja emmekä tule kipeinä voimme nauttia tästä live-mahdollisuudesta. Juuri koronan vuoksi yhdessä meditoiminen saattaa tuntua erityisen merkitykselliseltä.

AIKA

10.2.-19.5.2021, 8 kertaa, joka toinen keskiviikko klo 18-19.30.

Parilliset viikot:

10.2. klo 18-19.30

24.2. klo 18-19.30

10.3. klo 18-19.30

24.3. klo 18-19.30

07.4. klo 18-19.30

21.4. klo 18-19.30

05.5. klo 18-19.30

19.5. klo 18-19.30

PAIKKA

Hietalahden salimme Bulevardi 31, sisäpihalla oleva talo, entinen Metropolian kemian oppilaitos, nyt Tilajakamon talo. 4. kerros. Ovikoodin saat ilmoittauduttuasi verkkokaupassamme.
Raitiovanunu no 6 pysähtyy melkein kohdalle. 20 min. kävelymatka keskustasta.
Maksuttomia parkkipaikkoja löydät pihalta.

Linkki ilmoittautumiseen ja maksamiseen.

JA VÄHÄN LAVEAMMIN

Jokainen ilta on erilainen yhdistelmä perus- ja uusia harjoituksia. Ohjauksen yhtenä innoittajana on David Richon kirja Kuinka olla aikuinen ihmissuhteissa.

Me kaikki iästä ja sukupuolesta riippumatta tarvitsemme rakkaussuhteissamme 5 perustekijää:

  1. huomiota
  2. hyväksyntää
  3. arvostusta
  4. hellyyttä
  5. vapautta

”Rakkaus ei ole ensijaisesti tunne vaan tapa olla läsnä.”

Psykoterapeutti, tietokirjailija David Richo

On tärkeää huomata toistuvat kaavat, säilyttää terveet rajat ja voittaa kipeä hylätyksi tulemisen pelko. Näin löydämme varmemmin sekä itsestämme ja toisistamme sen aikuisen rakkauden, jota niin syvästi kaipaamme. David Richo kertoo, että niin vanhoiksi emme tulekaan, että emme kaipaisi hellyyttä ja kosketusta, syliin ottamista.

On tärkeää kokea myös tulevansa arvostetuksi ja huomioiduksi. Kun saa vapauden olla oma, ainutlaatuinen itsensä, löytää kykynsä ja ainutlaatuiset mahdollisuutensa. Pääsee elämään itsensä näköistä elämää.

ITSELLE ENSIN

Meidän on ehkä osattava suoda näitä ensin itse itsellemme. Vasta sitten kykenemme luottamaan, että joku muukin haluaa tarjota niitä meille ja osaamme myös antaa niitä rakkaillemme.

KOKENEEMMILLE MEDITOIJILLE?

Ohjauksessa on enemmän taukoja ja väljyyttä ja siksi se sopii erityisen hyvin kokeneemmille meditoijille. Esimerkiksi istumameditaation ohjaamisessa pidän pidempiä taukoja sanoitusten välissä enkä ohjaa kovin tarkasti kuinka seurata hengitystä, jotta jokainen voi tehdä sen itselleen parhaiten sopivalla tavalla.

Harjoittelemme aina reilun tunnin. Lyhyt johdanto tai pieni puhe jossain kohtaa syventää illan teemaa.

Lopuksi jaamme lyhyesti sitä mikä tuli näkyväksi harjoitusten aikana. Sanottaminen ei ole pakollista, voi olla myös hiljaa.

Olotila tuki-illasta lähtiessä on levollisempi ja luottavaisempi kuin tullessa.

YHDESSÄ HARJOITTAMINEN TUKEE KUTAKIN YKSILÖÄ

Ryhmän perustan luovat ne ryhmäläiset, jotka sitoutuvat koko kauteen. Muodostamme kanssaharjoittajien ystävällisen ryhmän, jota buddhalaiset kutsuvat nimellä sangha. Se tarkoittaa sellaisia ystäviä ja auttajia, jotka ovat samalla polulla. Yhdessä harjoittaminen näyttää luovan yhteenkuuluvuutta ja tukevan meitä vaikka emme tietäisi toisistamme kuin etunimen.

Moni kokee, että keskittyminen ryhmässä on helpompaa kuin yksin harjoitellessa. Näyttää siis siltä, että jokaisen oma harjoitus tukee myös toisten meditaatiota.

HINTA

Koko sarja, 8 kertaa 160 € (20 €/kerta).
Yksi ilta 25 €. Ilmoittautumisaika päättyy n. klo 12 ko. päivänä.
Kaikki hinnat sisältävät alv 24 %.

Linkki verkkokauppaan.

TULE SELLAISENA KUIN OLET

Riittää, että saat kehosi vaikka noin klo 17:45 paikalle. Joogamatto, viltti ja tyyny, meditaatioistuin tai tuoli odottavat sinua. Pääset keräämään sinulle sopivan määrän tyynyjä ja vilttejä.

Mieli ja sydän asettuvat kyllä illan myötä.

OHJAAJA

Mindfulness-ohjaaja CFM® Erja Lahdenperä
Osallistujat kuvaavat usein ohjaajaa taitavaksi, lempeäksi ja valoisaksi.

KYSYTTÄVÄÄ?

Ota ihmeessä yhteyttä
erja.lahdenpera@helsinkimindfulness.fi

TUE ELÄMÄÄSI JA OTA PAIKKASI TÄSSÄ VAKAASSA, YSTÄVÄLLISESSÄ RYHMÄSSÄ.

Linkki maksamiseen ja ilmoittautumiseen. Yhdellä kerralla koko hoito.

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?
New mail