Mindfulness Heartfulness tuki-ilta

Helsinki Mindfulness Erja LahdenperäMindfulness & Heartfulness tuki-ilta 3.9.-10.12.2019 joka toinen tiistai parillisina viikkoina klo 18.00-19.30.

Sydämellisyys ja myötätuntoinen läsnäolo toimivat majakkana etenkin silloin kun työstettävänä on niitä vähän hankalampia asioita.

Teemme jokaisen illan alussa tavallisia harjoituksia kuten istumameditaatiota, keho- ja liikemeditaatioita. Ne auttavat mielentilaamme avartumaan ja oloamme juurtumaan niin, että viimeisessä harjoituksessa voimme tutkia vähän haastavampiakin puolia elämässämme löytääksemme vaikka sen, että onko niissä joitain sellaisia puolia, jotka ovat ns. tarpeetonta kärsimystä, puolia joista voisimme päästää irti. Sellaiset ovat usein asennoitumisemme asiaan. Kun avarramme mieltämme saatamme nähdä asian uudenlaisessa valossa ja tämä voi muuttaa lähes kaiken.

Yhdessä harjoittaminen tukee myös jokaisen omaa harjoitusta. Se myös auttaa meitä tunnistamaan, että meillä jokaisella on omanlainen, inhimillinen haasteemme.

MINDFULNESS – HEARTFULNESS TUKI-ILTA
3.9..-10.12.2019, 8 kertaa, tiistaisin parillisina viikkoina
Lapinlahti, vasen siipi, 2. kerros, VALO-tila
3.9. klo 18.00-19.30
17.9. klo 18.00-19.30
1.10. klo 18.00-19.30
15.10. klo 18.00-19.30
29.10. klo 18.00-19.30
12.11. klo 18.00-19.30
26.11. klo 18.00-19.30
10.12. klo 18.00-19.30

Jokainen ilta on erilainen yhdistelmä perus- ja uusia harjoituksia. Ohjauksen innoittajana on Jack Kornfieldin kirja Sydämen ohjaama tie – Kuinka selvitä henkisen elämän harhoista ja hurmoksista, Viisas elämä. Et tarvitse kirjaa osallistuaksesi vaikka se on ehdottomasti yksi parhaimmista, mindfulnessin taustaa ja harjoituksen syventymistä avaavia kirjoja.

Ohjauksessa on enemmän taukoja ja väljyyttä ja siksi se sopii erityisen hyvin kokeneemmille meditoijille. Esimerkiksi istumameditaation ohjaamisessa pidän pidempiä taukoja sanoitusten välissä enkä ohjaa kovin tarkasti kuinka seurata hengitystä.

MINDFULNESS-HEARTFULNESS TUKI-ILTA
Harjoittelemme aina reilun tunnin. Lyhyt johdanto syventää illan teemaa. Lopuksi sanotamme lyhyesti havaintojamme. Sanottaminen ei ole pakollista, voi olla myös hiljaa.

YHDESSÄ HARJOITTAMINEN TUKEE KUTAKIN YKSILÖÄ
Ryhmä muodostuu koko kauteen sitoutuneista kävijöistä. Muodostamme näin kanssaharjoittajien ystävällisen ryhmän, jota buddhalaiset kutsuvat nimellä sangha. Se tarkoittaa sellaisia ystäviä ja auttajia, jotka ovat samalla polulla. Yhdessä harjoittaminen näyttää luovan yhteenkuuluvuutta ja tukevan meitä vaikka emme tietäisi toisistamme kuin etunimen.

Moni kokee, että keskittyminen ryhmässä on helpompaa kuin yksin harjoitellessa. Näyttää siis siltä, että jokaisen oma harjoitus tukee myös toisten meditaatiota.

PAIKKA
Lapinlahdenpolku 8, 00180 Helsinki.
Entisen Lapinlahden sairaalan vasen siipi, 2.kerros, heti porrastasanteella VALO-tila.
Illalla kulku talon vasemman siiven ulkopuolelta, Ruoholahden puoleisesta ulko-ovesta. Sivuovi menee lukkoon, joten tule ajoissa.

Pyöräilija HUOM! Älä jätä polkupyörää sisäpihalle, sillä portit menevät kiinni klo 18 jälkeen.

Kävelijälle noin 7 min matka Ruoholahden metroasemalta.

KAUSIMAKSU 160 € koko syyskaudelle, 8 kertaa (20 €/kerta).

ILMOITTAUTUMISMAKSU 20 €. ilmoittautuminen on sitova. Jos peruutat kirjallisesti ilmoittautumisesi tätä ilmoittatumismaksua ei palauteta. Loppu kausimaksusta maksetaan viimeistään to 15.8.2019. Sekin löytyy verkkokaupastamme.

KERTAMAKSU 25 €/ilta vain jos on tilaa.

Tule sellaisena kuin olet
Tule kuitenkin ajoissa, sillä aloitamme täsmällisesti.
HUOM! Sivuovi menee lukkoon klo 18.00.

Rennot ja lämpimät vaatteet saattavat auttaa, joskin harjoittelu onnistuu myös puku päällä.

OHJAAJA
Mindfulness-ohjaaja CFM® Erja Lahdenperä
Osallistujat kuvaavat usein ohjaajaa taitavaksi, lempeäksi ja valoisaksi.

TUE ELÄMÄÄSI JA HANKI PAIKKASI RYHMÄSSÄ

KAIKKI HINNAT SISÄLTÄVÄT ALV 24 %.

KYSYTTÄVÄÄ?
Ota ihmeessä yhteyttä
erja.lahdenpera@helsinkimindfulness.fi