Mindfulness-harjoituksen hyödyt

[et_pb_section fullwidth=”on” specialty=”off”][et_pb_fullwidth_slider admin_label=”Fullwidth Slider” show_arrows=”on” show_pagination=”on” auto=”off” parallax=”off”][et_pb_slide heading=”Mindfulness-harjoituksen hyödyt” background_color=”#ffffff” alignment=”center” background_layout=”dark” background_image=”https://www.helsinkimindfulness.fi/wp-content/uploads/2016/01/Mediakirjasto-dew-mindfulness_edit.jpg” /][/et_pb_fullwidth_slider][/et_pb_section][et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

Mindfulness: tutkimus ja hyödyt

Länsimainen mindfulness harjoitus kehitettiin USA:ssa Massachusettsin yliopistossa 1980-luvulla. Mindfulnessin kehittäjä Jon Kabat-Zinn oli tutustunut itämaisiin perinteisiin ja mielen harjoitus-tekniikoihin ja kehitti näitä soveltaen 8 viikkoa kestävän MBSR-ohjelman (Mindfulness Based Stress Reduction).

Nykyään mindfulnessiin liittyviä tieteellisiä tutkimuksia on tehty jo tuhansia. Mindfulnessia hyödynnetään laajasti lääketieteessä ja psykologiassa. Muun muassa Iso-Britannian valtion terveyspalvelut (NHS) suosittelee mindfulnessia masennuksen, ahdistuksen ja kroonisten kipujen hoitoon.

Vain 8 viikon säännöllinen mindfulness-harjoittelu muuttaa tutkitusti aivojen rakennetta:

Tutkimukseen osallistuneiden henkilöiden harmaa aivomassa lisääntyi alueilla, jotka ovat tärkeitä oppimiselle ja muistille sekä myötätunnolle. Lisäksi harmaa aivomassa pieneni stressiin ja ahdistukseen yhdistetyillä aivojen osa-alueilla.

Lue lisää täältä.

 

Merkittävimmät hyödyt

  • Stressihormonitasojen laskeminen
  • Keskittymiskyvyn paraneminen
  • Tunne- ja ihmissuhdetaitojen kehittyminen
  • Lisää vastustuskykyä
  • Auttaa univaikeuksiin, kroonisten kipujen hallintaan, masennukseen ja ahdistukseen

Lue lisää täältä.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_sidebar admin_label=”Sidebar” orientation=”right” area=”et_pb_widget_area_1″ background_layout=”light” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]