Lääkärin määräyksestä

Moni tulee kursseilleni lääkärin kehotuksesta. Myös lääkärit itse.

Kursseillani on ollut mielenterveytensä kanssa tasapainoilevia, paniikkihäiriöisiä, sosiaalisten pelkojensa kanssa taistelevia, dissosiaatio-oireista kärsiviä, masennuksensa kanssa kamppailevia, uupuneita, ihmisiä, jotka kokevat olevansa hajaannuksen tilassa tai ihmisiä, joilla on särkynyt sydän, sellainen joka fyysisesti oireilee vahvoina rytmihäiriöinä.

 

Yhdessä meditoiminen

Ystävällinen hereillä oleminen koko inhimillisen kokemuksensa kirjolle ja sen kanssa hengittäminen on se juttu. Kursseilla muodostuu aina ilmapiiri, jossa kukin kokee tulevansa kannatelluksi siitä huolimatta, että meditoiminen on hyvin yksilöllinen ja ainutlaatuinen prosessi.

 

Sisäänrakennettu mekanismi

Vaikutus rakentuu inhimillisestä olemuksestamme, siitä, että meillä on käytettävissä yksinkertaisia menetelmiä kuten huomion suuntaamista ja havainnointia sekä ystävällisyyttä kaikkea havaittua kohtaan. Vaikutus syntyy siitä, että hetken hengiteltyämme meissä alkaa tapahtua fysiologisia muutoksia. Aivosähkökäyrämme muuttuu levollisemmaksi ja saman tien se tapa, jolla suhtaudumme asioihin muuttuu ilman, että meidän tarvitsee tehdä muuta.

Jokainen harjoitus on vaivannäkö. Siihen asettuminen muistuttaa suorittamista, mutta meditaation sisällä oleminen on täydellistä vapautta. Kun mitään erityistä ei tarvitse tapahtua asiat alkavat avautua uudella tavalla.

Yksinkertaista, mutta ei välttämättä helppoa. Yhdessä tämäkin on helpompaa.

Rakkaudella

Erja Lahdenperä