Mindfulness workshop 3 t

  • helsinki-mindfulness-erja-lahdenperaAhdistaako?
  • Huolia huolien perään?
  • Vaikeuksia keskittyä?
Siksi lauantaina la 19.3.2022 klo 12.00-15.00 Mindfulness workshop 3 t 

 

Lukuisten tutkimusten mukaan mindfulness harjoitusten tekeminen parantaa

  • keskittymiskykyä
  • unen laatua
  • priorisointikykyä
  • mielialaa

Meditaatio vaikutuksiltaan korvaa mm. nukkumista. Harjoitteet vaikuttavat sekä hermostoon että aivoihin.  Vähitellen, aloitettuasi säännöllisen harjoittamisen saatat huomata, että et hermostu enää niin herkästi, osaat priorisoida asioita ja päästät irti epäolennaisesta. Nukut paremmin ja luottamus itseesi ja elämääsi vahvistuu.

Tässä Mindfulness 3 tunnin koulutuksesta saat kokonaiskuvan mindfulnessista ja sen kaikkein tärkeimmän: omakohtaisen kokemuksen miltä meditointi tuntuu. Se saattaa olla helpompaa kuin luulit.

Klassisten perusmeditaatioiden lisäksi teemme muita pieniä, suuria harjoituksia. Huomaat kuinka olotilasi muuttuu harjoitusten myötä.

Ohjaaja Erja Lahdenperän erityistaito on ohjata niin, että myös ensikertalaisille meditoijille syntyy onnistumisen kokemuksia.

KUINKA MEDITOIDA

Ehkä tärkeintä on, että opit kuinka meditoida. Ajatuksia, tunteita tulee ja menee myös meditaatioiden aikana. Opit olemaan takertumatta niihin. Silloin ne pääsevät myös katoamaan, aivan itsekseen. Emme taistele ajatustemme kanssa vaan suuntaamme huomion toisin. Teemme yksinkertaisia, joidenkin mielestä jopa tyhmältä tuntuvia harjoituksia. Koko menetelmän nerokkuus on siinä, että sillä aikaa kun teemme harjoitusta toivomamme muutos kehossa ja aivoissa tapahtuu luonnollisesti, aivan itsekseen. Riittää, että teet harjoituksen. Muu seuraa itsekseen.

MITÄ SITTEN TAPAHTUU

Kun aivomme rauhoittuvat myös asenteemme asioihin muuttuu levollisemmaksi. Usein ihmiset kertovat, että lyhyenkin mietiskelyn (4-5 min) jälkeen hankalat asiat eivät enää näyttäydykään samanlaisilta.  ”Hei, minähän voin tehdä tuon ja tämän, eikä minun tarvitse odottaa ketään muuta vaikka aluksi luulin niin.” ”Täähän onkin pelkkää tekemistä, ei tässä mitään ongelmaa ole.”

MINDFULNESS VAIKUTTAA SEKÄ VÄLITTÖMÄSTI ETTÄ PITKÄVAIKUTTEISESTI

Mindfulness-harjoitukset vaikuttavat välittömästi hermostoosi ja auttavat sinua siirtymään palauttavaan moodiin aktivoimalla parasympaattisen hermoston. Päivittäin tehty meditaatio alkaa muokata aivoja pysyvästi n. viidennen viikon kohdalla. Muutos tapahtuu vaivihkaa ja siksi useimmat huomaavat vaikutuksen ensimmäiseksi läheistensä kommenteista.  Puoliso kiittää: ”Sun kanssa on mukavampaa kuin ennen.” Lapsi toteaa: ”Äiti, sä et enää kilahda niin usein kuin ennen.” Asiantuntijatehtävissä työskentelevä kuulee, että työkaverit kokevat hänet nyt helpommin lähestyttävältä.

PIENET SUURET HARJOITUKSET

Tässä koulutuksessa teemme mindfulnessin perusmeditaatiot istuma-, keho- ja liikemeditaatiot. Voit käyttää niistä mieluisinta kun luot itsellesi meditoinnista päivittäistä tapaa. 

Koulutuksessa löydät mm. kehostasi levollisen ankkuripaikan, kohdan jossa hengitystä on helppo havainnoida. Voit palata siihen aina kun kaipaat taukoa tai lepoa. Tämä lepopaikkasi on yhtä lähellä kuin oma kehosi ja hengityksesi.

OLOTILASI MUUTTUU

Koet miltä hermostollinen läsnäolotila tuntuu kehollisesti. On kuin olisi tukevammin juuri siinä missä on. Jotkut sanovat, että on maadoittunut olo. Yhteys kehoon on vahvistunut ja ajatusten ruuhka päässä on helpottunut. Kokee, että päässä on nyt enemmän tilaa.

Saatat huomata, että elämässäsi on asioita sittenkin enemmän hyvin kuin huonosti.

AIKA

Lauantaina 19.3.2022 klo 12-15

ILMOITTAUDU VERKKOKAUPASSAMME

PAIKKA

Vironkatu 7 C 2, 00170 Helsinki, Kruununhaka.

HINTA

80 € sis alv 24 %. 

Hintaan sisältyy myös infopaketti. Saat sen koulutuksen jälkeen sähköpostilla.

Lisäksi koulutukseen osallistujilla on myös mahdollisuus hankkia 8 meditaation paketti alennettuun hintaan 10 € (normaalihinta 20 €) verkkokaupastamme.

Koulutus sopii myös lahjaksi mindfulnessista kiinnostuneelle.

OHJAAJA

Mindfulness-ohjaaja CFM® Erja Lahdenperä

Ohjaaja Erja Lahdenperän erityistaito on ohjata niin, että myös ensikertalaisille meditoijille syntyy onnistumisen tunteita.

”Olin eilen sinun näyteharjoitustunnillasi. Koin sinut kokeneena, perusteellisena, lämpimänä ja turvallisena ja mikä ihaninta VALOISANA ohjaajana.”

Lisätietoja

Lisätietoa mindfulnessista, sen 8 peruspilarista

Kirjoittajana Erja Lahdenperä

TÄRKEINTÄ ON TAITAVA ASENNE

Meditaatioharjoituksia löydät netistä, mutta sen asenteen, jota tarvitset meditoidaksesi onnistuneesti, saat varmimmin elävästä, osaavasta ohjauksesta. Siksi kannattaa osallistua juuri tähän koulutukseen. Meditoiminen kaikessa yksinkertaisuudessaankin on erilaista kuin suorittaminen.

HENKILÖKOHTAISTA OHJAUSTA

Voit kysyä ne sinua askarruttavat kysymykset joko koulutuksen aikana tai sen jälkeen. Asiat ovat usein helpompia ja yksinkertaisempia kuin luulemme.

VARAA PAIKKASI VERKKOKAUPASSAMME

Kun nykyinen olotila rasittaa ja levollinen keho, avara mieli ja uudenlainen arki houkuttaa niin varaa paikkasi verkkokaupastamme. Ryhmä on pieni ja voi täyttyä nopeastikin.

SIJOITA ITSEESI

Kun sijoitat itseesi, omaan hyvinvointiisi, teet pieniä suuria mindfulness-harjoituksia niin tulet huomaamaan muutoksia voinnissasi, keskittymistaidossasi ja ihmissuhteissasi. Usein jo päätös, ilmoittautuminen alkaa tuottaa myönteisiä muutoksia.

PALAUTE

Rentoutunut olo!

Alun faktatieto-osuus oli mielenkiintoinen ja riittävän lyhyt.

Ohjaaja oli vakuuttava ja rento.

Hyvin rakennettu kokonaisuus.

Tästä sai hyviä eväitä tulevaisuuteen.

Suositusten keskiarvo on 9,5 asteikolla 1-10.

MAKSA JA ILMOITTAUDU 

Olet sydämellisesti tervetullut juuri sellaisena kuin olet. Riittää, että saat kehosi ajoissa paikalle.

KYSYTTÄVÄÄ?

Ota yhteyttä ohjaajaan erja.lahdenpera@helsinkimindfulness.fi