Kouluttaja

  • Kouluttaja Erja Lahdenperä, Mindfulness-ohjaaja CFM®, Rakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja® (Nonviolent Communication), GLC Gordion Life Coach® -valmentaja ja työelämän valmentaja.
  • Kouluttaja Elina Kauppila, Mindfulness-ohjaaja CFM® ja vuorovaikutuskouluttaja (Toimiva Vuorovaikutus, Toimiva Perhe)
  • Kouluttaja Juuso Jokiniemi, Mindfulness MBSR-ohjaaja AMT. On parhaillaan opintovapaalla.

Helsinki Mindfulnessin kouluttajat

Kouluttaja Erja Lahdenperä

 

Mindfulness

Olen mindfulness-ohjaaja CFM® ja ohjannut paljon lyhyitä sekä pidempiä mindfulness-kokonaisuuksia.

Olen meditoinut yli 40 vuotta käyttäen erilaisia menetelmiä. Mindfulnessissa pidän erityisesti sen todellisuutta tutkivasta ja hyväksyvästä asenteesta. Minulle mindfulness on ystävystymistä todellisuuden kanssa juuri sellaisena kuin se on. Paradoksaalisesti tosiasioiden hyväksyminen antaa myös parhaan lähtökohdan asioiden muuttamiselle.
Meditoidessa huomaa kuinka se, mitä aivotutkijat nimittävät eri ajattelun taajuudelle siirtymiseksi, muuttaa suhdetta todellisuuteen. Havaitseminen kirkastuu, näkee asioita uudella tavalla samalla kun kehon ja mielen levollisuus voimistuu.Mindfulness on paitsi hermoston rauhoittumista myös jotain paljon syvempää. Tämä tulee erityisesti esille Mindfulness 8 viikon MBSR-kurssilla. Etenemme hiljalleen kohti haasteellisempia alueita kuten kipua, vuorovaikutustilanteita ja sisäistä puhetta. Yhdessä harjoittaminen ja kokemusten sanallistaminen tehostaa kurssin vaikutusta. Olen ohjannut kurssin nyt 34 kertaa ja jokaisella kerralla ryhmässä on syntynyt sellaista yhdessä oppimista, jota kukaan meistä ei olisi saavuttanut vain omaa mieltään tutkimalla. Yhdessä olemme niin paljon enemmän.

Lue Mindfulnessin 8 peruspilarista

 

Rakentava vuorovaikutus

Rakentava vuorovaikutus heti mindfulnessin jälkeen on minulle se seuraava tärkeä askel. Se antaa välineitä ymmärtää mistä inhimillisistä perustarpeista tunteita kumpuaa ja kuinka niiden kanssa edetään sellaiseen toimintaan, joka tuottaa hyvinvointia meille kaikille. Sanottamalla ja etsimällä aidosti toimivia ratkaisuja luomme meidän kaikkien hyvinvointia tukevaa kumppanuuskulttuuria. Psykologian tohtori Marshall Rosenbergin luoma 4 askeleen menetelmä toimii myös kiperissä tilanteissa.

Tämä menetelmä selkeydessään ja tarkassa askeltamisjärjestyksessään tukee myös teknisemmin suuntautuneita omassa kommunikaatiossaan.

Koulutan Rakentavaa vuorovaikutusta sekä kaikille avoimissa koulutuksissa että tilauksesta organisaatioille.

 

Työnohjaus

Toimin myös työnohjaajana ihmisille, jotka haluavat omien arvojensa ja todellisia tarpeitaan huomioivia muutoksia työkuvioihinsa.

3 kertaa 1,5 tuntia n. parin viikon välein näyttää olevan sopiva määrä, jotta pääsee rakentamaan haluamaansa todellisuutta.

Ota yhteyttä soittamalla 044 2505 255 tai erja.lahdenpera @ helsinkimindfulness.fi 

Rakkautta ilmassa

Johannes Romppanen haastatteli Erjaa Rakkautta ilmassa -sarjaansa. Puhumme rakkaudesta ja kohtaamisesta. Elämästä ja mindfulnessista. Peloista ja luottamuksesta. Saa kuunella.

Kouluttaja Elina Kauppila

Olen mindfulness-ohjaaja CFM® ja valtuutettu Toimiva Perhe- ja Toimiva Vuorovaikutus -ohjaaja. Akateemiselta taustaltani olen Helsingin yliopistosta valmistunut antropologi ja sukupuolentutkija. Ollessani lasteni kanssa kotona hoitovapaalla tajusin, että haluan muuttaa elämäni suuntaa. Olin harjoittanut vipassana-perinteen mukaista meditaatiota vuosia ja haaveilinkin tietoisen vuorovaikutuksen ja mindfulness-menetelmän ohjaamisesta. Uskon niiden vaikuttavan suoraan ihmisten arjessa kokemaan onnellisuuteen niin kuin olen omassa elämässäni kokenut. Vuonna 2014 aloitin yrityksen, jonka parissa olen saanut tehdä haaveilemiani töitä. 2015 aloitin mindfulness-ohjaajan muodolliset opinnot Center for Mindfulness Finlandissa.

Ajattelen, että ohjaamisessa tärkeää on ohjaajan oma ammattitaito, joka kumpuaa paitsi koulutuksesta ennen kaikkea omasta sitoutuneesta harjoittamisesta. Ohjaajana avaan ovia ja näytän suuntia, joista ohjattavat voivat löytää omakohtaisia oivalluksia ja oppia siten itsestään ja elämästä. Haluan tehdä mindfulnessista tuttua mahdollisimman monelle ja uskon, että tekemällä näin mahdollistan ohjaamieni ihmisten ja heidän läheistensä elämänlaadun paranemisen.

Kouluttaja Juuso Jokiniemi

Nimeni on Juuso Jokiniemi. Olen Aalto-yliopistosta valmistunut diplomi-insinööri ja Mindfulness MBSR-ohjaaja AMT. Opiskelujeni ja muutaman konsultoinnissa vietetyn työvuoden jälkeen päätin lähteä etsimään itseäni maailmalle vuonna 2014. Nautin ajastani konsultointimaailmassa ja opin paljon, mutta jatkuva työstressi vaivasi minua.

Vietin paljon aikaa tietoisuustaitojen ja kestävien elämäntapojen kehittämiseen suuntautuneissa keskuksissa. Minulla oli paljon aikaa mindfulness-harjoitukselle ja aloin huomata sen positiiviset vaikutukset omassa elämässäni. Matkan aikana minulle varmistui vahva käsitys siitä, että haluan olla mukana lisäämässä ihmisten tietoisuutta ja hyvinvointia.

Vuonna 2015 päätin opiskella mindfulness-ohjaajaksi useiden ihmisten tuen ja kannustuksen johdosta. Tämä tuntui luonnolliselta itselleni. Koen ohjaamisen erittäin tärkeäksi, koska voin auttaa sen avulla ihmisiä elämään tasapainoisemmin, terveemmin ja onnellisemmin. Toivon, että tulevaisuudessa jokaisella suomalaisella on mahdollisuus tietoisuustaitojen harjoittamiseen ja opiskeluun peruskoulutuksen yhteydessä.

Tein mindfulness MBSR-ohjaajakoulutukseni (AMR) Mindful Academyssa ja noudatan Ison-Britannian mindfulness-opettaja yhdistyksen laatimia Good-practice Guidelines suosituksia ohjauksessa.

Lue lisää Mindful Academysta

Lue lisää Good-practice Guidelines suosituksista ja Ison-Britannian mindfulness opettajayhdistyksestä

Helsinki Mindfulness ja Lapinlahden Lähde

Juuso Jokiniemi: Palattuani Suomeen päätin perustaa Helsinki Mindfulnessin ja aloittaa mindfulnessin ohjaamisen yhteistyössä Lapinlahden Lähde -hankkeen kanssa. Helsinki Mindfulness tarjoaa mindfulnessiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kurssit pidetään pääasiassa Lapinlahden vanhan sairaalan tiloissa. Nyt kaikille avoimien koulutusten pääohjaajana toimii Erja Lahdenperä.

Lue lisää kurssitarjonnasta.

Lapinlahden vanha sairaala-alue tarjoaa ihanteellisen ympäristön mindfulnessin harjoittamiseen. Alue sijaitsee  luonnollisessa puiden ja meren ympäröimissä maisemissa, mutta on samalla kivenheiton päässä Helsingin keskustasta, lähellä Ruoholahden metroasemaa.

Katso tarkka sijainti.

Lapinlahden Lähde on hanke, jonka tavoitteena on luoda Lapinlahden autioituneesta sairaalasta uudenlainen mielen hyvinvoinnin, yhteisöllisen toiminnan, yhteiskunnallisen yrittäjyyden ja kulttuurin kohtaamispaikka. Lapinlahdessa järjestetään paljon erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia muun muassa hyvinvointiin ja kulttuuriin liittyen.

Lue lisää Lapinlahden Lähteestä.