Meditaatio hyvinvoinnillesi kynän ja paperin kanssa 2.

Mitkä ovat ne 5 asiaa, joihin panostaminen tukee hyvinvointiasi, elämääsi kaikkein eniten?

Kullan huuhtomista

Eilisen kirjoituksen jälkeen sinulla on useamman kohdan lista asioista, joiden toivoisit olevan toisin kuin mitä ne ovat nyt.

Miksi juuri tämä toive?

Lue listaasi, ja pohdi kunkin toiveen kohdalla miksi toivot sen toteutuvan. Kirjoita vastauksesi ylös. Niiden inhimillisten tarpeiden tunnistaminen mikä on kunkin toiveen takana voi auttaa ymmärtämään itseäsi paremmin. Et ehkä kaipaa konmaritusta siksi että ystävätkin ovat sen ovat tehneet vaan siksi, että kaipaa helppoutta ja selkeyttä elämääsi ja haluat päästää aidosti irti vanhasta aloittaaksesi jotain uutta.

5 kultahippua

Sinulla todennäköisesti on listallasi enemmän kuin 5 toivetta, unelmaa. Käy ne läpi ja merkkaa ne toiveet, jotka tuntuvat olevan sinulle juuri nyt tärkeämpiä kuin muut. Jos vastauksia tuli enemmän kuin 5, käy merkatut läpi ja merkkaa vielä kerran ne keskeisimmät, tärkeimmät unelmasi.  Jatka kunnes jäljellä on 5 kuvausta siitä miten asiat ovat silloin, kun voit todella hyvin, toteutat itsesi näköistä elämää ja tuotat hyvää myös ympäristöösi omalla, ainutlaatuisella tavallasi.  

Kullan kirkastaminen

Miten ilmaiset sitä tilannetta kun kaikki on hyvin? Muotoilemme lauseita niin, että ne ovat lopulta yksinkertaisia ja alitajunnallemme ymmärrettäviä. Alitajunnalle kannattaa puhua selkokieltä ja tekojen kieltä.  Voisit kuvata mitä teet silloin kun kaikki on parhain päin.  Teet, nautit, vastaanotat…. Vastauksesi kysymykseen miksi saattaa auttaa muotoilemaan ja muistamaan miksi juuri tämä unelma on sinulle tärkeä. Ehkä raha sinänsä ei merkitse, mutta se mitä sillä saat, on se joka saa sinut kukoistamaan.  

Alitajunta ymmärtää konkretiaa: päivämääriä, numeroita. Alitajunta ymmärtää tunteita ja hyvivointia.

Älä käytä negaatiota, sillä sitä alitajuntamme ei ymmärrä. Jos kirjoitat, että olet velaton alitajunta kuulee siinä sanan velka ja takertuu siihen. Voisit vaikka ilmaista, että rahasi ovat omiasi.

Tiivistä toiveesi  1-2 lauseeseen. Tarkista vielä, että tunnistat sen tilanteen milloin toiveesi on täyttynyt.

Jo hallussasi oleva kulta näkyväksi

Käy nyt läpi ne 5 kirkkaasti muotoiltua toivettasi ja pohdi kunkin unelmasi kohdalla kuinka paljon se on totta jo nyt.  Merkkaa se vaikka prosenttimääränä. Toiveesi on ehkä saada kaikki 100%, mutta saatat havaita, että olet jo toivomallasi tiellä ja huomaamattasi tehnyt monia asioita, jotka ovat auttaneet sinut hyvään alkuun.  Sinulla saattaa olla jo 5-50% unelmastasi kasassa.

Aarteiden järjestäminen

Enää se tärkeysjärjestys. Aloita tärkeimmästä. Jos sinun on vaikea valita niin voit kysyä itseltäsi, että jos voit saada vain toisen noista kahdesta niin minkä silloin valitset. Numeroi toiveesi tärkeysjärjestykseen. Voimme kulloinkin toteuttaa vain yhtä asiaa ja siksi on tärkeää tiedostaa oma tärkeysjärjestyksemme.

Alitajunnan aktivoiminen

Lue nyt tiivistettyä unelmaasi. Anna kunkin toiveesi saada mielikuvituksesi ja kehosi elämään, tunnista millainen on kehollinen olotilasi kun toiveesi on jo toteutunut. Miltä ympäristösi näyttää? Keiden kanssa olet silloin? Mitä teet/te?

Nauti unelman aktivoinnista ja alitajunnallesi viestimisestä. Tämä on tärkeää, jotta koko olemuksesi tunnistaa tavoitteesi.

Lue listasi läpi vielä ennen nukkumaamenoa, anna toiveidesi tulla mukaan yöhön, kirkastua siellä.

Nuku hyvin.

Huomenna jatkamme.

Lämmöllä

Erja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *